Спасително-издирвателната операция за изчезналите след рухването на моста Моранди на

...
Спасително-издирвателната операция за изчезналите след рухването на моста Моранди на
Коментари Харесай

Приключи издирвателната операция под моста в Генуа - официално жертвите са 43

Спасително-издирвателната интервенция за изчезналите след рухването на моста " Моранди " на автомагистрала А10 в италианския град Генуа завърши тази нощес, откакто труповете на 3-членното семейство, за което беше обявено през вчерашния ден, бяха извадени от автомобила, в който бяха затиснати. Така публично оповестеният от префектурата на Генуа брой на жертвите стана 43.

 © Българска телеграфна агенция
Девет потърпевши остават в болница, като 4-ма от тях са в сериозно положение. Макар, че към този момент е изяснена ориста на всички, считани за изчезнали, служителят от избавителния отряд Стефано Занут сподели по телевизия Sky TG24: " Нашата работа продължава, с цел да имаме цялостна сигурност, че никой не е останал покрит под руините ".

Служителите от отряда към този момент не считат, че ще намерят още починали, само че имат за задача да обезопасят терена с руините и да оказват помощ на следствието да откри аргументите за нещастието.

Междувременно държавното управление разгласи през днешния ден, че ще бъде задействан проект, който да модернизира и направи безвредна застаряващата италианска инфраструктура.

В изявление за вестник " Месаджеро " Джанкарло Джорджети - заместител шеф на канцеларията на премиера Джузепе Конте и член на управлението на партия " Лига ", сподели, че в проекта ще бъдат включени автомагистрали, мостове, виадукти.

Джорджети не посочи цялостната стойност на проекта, само че уточни, че за него няма да важат никакви " дефицити, ограничавания или правила на Европейски Съюз ".
 Роднини на починали край Генуа бойкотираха траурната работа за жертвите Роднини на починали край Генуа бойкотираха траурната работа за жертвите
В деня на народен печал, Италия се сбогува с жертви на срутилия се мост Моранди. В града на нещастието Генуа се състоя траурна гала за 19 от з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР