Спасителният разузнавателен отряд към Военноморските сили получи нова техника за

...
Спасителният разузнавателен отряд към Военноморските сили получи нова техника за
Коментари Харесай

Нова техника получиха като дарение Военноморските сили

Спасителният разследващ отряд към Военноморските сили получи нова техника за бързо напредване под вода. Това е първият сходен уред в армията ни. Той е дарен от частна компания, чийто притежател е някогашен морски офицер и подводничар.

Водолаз от разследващия отряд показва опциите на новата техника. Апаратът може да се спуска на дълбочина до 40 метра и да работи самостоятелно до 2 часа.
Георги Белчев, донор: Така е направено, че даже може да се остави на дъното на морето, да стои и да чака, някой да отиде и да го употребява.
Да работят с новата техника ще се образоват бойците от военния ни флот, по-известни като морски тюлени. Апаратът може да послужи за обезвреждане на невзривени муниции под водата, както и за разследващи действия.
кап. III сан Илия Стойчев, водолаз: Продължаваме една подготовка, която беше предходна на назад във времето във флота - работата с подводните средства за придвижване. Сега с тази техника имаме опция да я възстановим и да я доразвием.
Апаратът за напредване под вода е елементарен за приложимост. Според водолазите, предизвикването ще пристигна при използването му в действителна обстановка. Очаква се до две години военният ни флот да получи още такава техника.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР