Спасителният план за Перник събира на извънредно заседание местния Общински

...
Спасителният план за Перник събира на извънредно заседание местния Общински
Коментари Харесай

Общинският съвет в Перник обсъжда вариянта „Мало Бучино“

Спасителният проект за Перник събира на изключително съвещание локалния Общински съвет, съобщи БНР. Сесията ще стартира в 17 часа. Тя беше планувана незабавно след приключването на вчерашното съвещание на комисията по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне към Столичния общински съвет, който би трябвало да утвърди отчета за водата на Перник още в четвъртък (23 януари), по очакване на държавното управление.
Съветниците в Перник ще прегледат докладни на кмета Станислав Владимиров, с които се желае единодушие за свързването на водопроводната система на града с тази на София посредством построяването на довеждащ тръбопровод от Мало Бучино до Перник и за реализацията на обекти от първостепенно значение за превъзмогване на безводието, които ще доведат до понижаване на загубите на вода по мрежата и възстановяване на водоснабдяването. 
Обектите, работата по които би трябвало да стартира безусловно до дни, са реорганизация на Главен клон 2 от водоснабдителната система на  Перник, ремонт на пречиствателните станции за питейна вода и реорганизация на водопроводната мрежа на територията на община Перник. Средствата за построяването им са отпуснати от страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР