Спасителният екип не губи надежда и изрази готовност да продължи

...
Спасителният екип не губи надежда и изрази готовност да продължи
Коментари Харесай

Последни надежди за Боян Петров! Спасителният екип с изявление, намерили опаковки от храна

Спасителният екип не губи вяра и изрази подготвеност да продължи да търси диря от Боян Петров под връх Шиша Пангма в Хималаите. Хеликоптерите са в подготвеност и при първа опция ще излетят, с цел да претърсят региона към най-ниския осемхилядник. Това оповестиха от организацията " Dream Wanderlust ", която управлява избавителната интервенция за българския планинар, който е в неопределеност от 3 май, написа Блиц.

 
" Екипът за въздушно претършуване към момента се надява, че хеликоптерите ще могат да излетят. От през вчерашния ден времето се усъвършенства. Екипът желае да извърши последна интервенция по претършуване, преди да показва каквото и да е умозаключение ", обявиха  " Dream Wanderlust " на страницата си във " Facebook " в съобщение, оповестено в 9:37 часа българско време през днешния ден. 
 
" Екипът на земята към този момент е в базов лагер. По време на търсенето си не откри никакъв симптом на живот от изчезналия Боян Петров. Въпреки това екипът с хеликоптери към момента е подготвен да продължи търсенето, в случай че времето се усъвършенства. Все още не е удобно за търсене от въздуха ", прецизираха от организацията.
 
Ръководителят на " Симрик Еър " господин Йогеш разгласи: " Шерпите не откриха диря от живот, само че откриха опаковки от храна към Лагер 3. Въз основа на тези следи желаеме още една опция да претърсим, което може би ще бъде и последното претършуване за изчезналия планинар. Ще дадем всичко от себе си. Да се надяваме на по-добро време. Ако нямаме късмет през днешния ден, ще опитаме на следващия ден рано сутринта. "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР