Спасителните служби са открили 28 тела на загинали след разрушаването

...
Спасителните служби са открили 28 тела на загинали след разрушаването
Коментари Харесай

Поне 28 загинали при разрушаването на язовирната стена в Лаос

Спасителните служби са разкрили 28 тела на починали след разрушаването на язовирна стена в провинция Атапу, Югоизточен Лаос, съобщи ТАСС, позовавайки се на Виетнамската осведомителна организация.
 Язовирна стена се срути в Лаос, стотици са в неопределеност
Стотици хора остават в неопределеност.

Стената на язовира, който се намира близо до границата с Виетнам, се е разрушила нощес и излелите се пет милиарда кубически метра вода са наводнили шест села и са унищожили над 1000 къщи, предадоха международните организации, базирайки се на лаоската държавна информационна организация КПЛ. Без дом са над 6600 души. Властите са доставили лодки, с цел да оказват помощ за изтегляне на хората.

Висши държавни представители са се отправили към мястото на бедствието. Причината за сриването към този момент е незнайна. Според строителната компания допустимо е повода да е в продължителните дъждове, след които в язовира са се събрали обилни количества вода, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Южнокорейската организация Йонхап съобщи, че една от участващите в строителството южнокорейски компании е изпратила в Лаос своя президент и образувала в Сеул екип за незабавни дейности.

Компанията се пробва да откри дали язовирът е препълнен, или язовирната стена се е скъсала. Според Йонхап, която цитира неназован представител на същата компания, количеството на преваляванията в региона е били три пъти повече от нормалното и един от петте помощни язовири е препълнен.

Властите са потърсили подпомагане от държавни служби, полицията и военните, от бизнеса и жителите за обезпечаване на хранителни артикули, питейна вода и медикаменти.

Язовирът и Водноелектрическа централа Ксе Пиан-Ксе Намной се строи от смесена компания, включваща южнокорейски, тайландски и лаоски компании. По график той трябвало да бъдат открит тази година. За момента не е ясно дали към този момент е бил в употреба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР