Спасителните кучета и техните водачи от отрядите в Банско и

...
Спасителните кучета и техните водачи от отрядите в Банско и
Коментари Харесай

Спасителните кучета се прибраха у дома от Турция

Спасителните кучета и техните водачи от отрядите в Банско и Разлог към този момент са на родна земя, откакто участваха в избавителни акции в Турция след опустошителното земетресение. За това, което съумяха да създадат в името на живота и моментите на тествания споделя БНР.

Пет дни избавителните ни екипи са работили в извънредно рискови условия и свръхнатоварване. Най-тежко е било за четириногите спасители, споделя Атанас Уков, лидер на кучето Норд:

" Първите два дни не знаехме ден, нощ ли е, час, просто пускаме кучетата да работим и в един миг преценяме, че би трябвало да ги спрем да починат, защото работата им с нос ги изморява извънредно бързо ".

Организацията на терен в градовете с най- огромни опустошения е била съвършена, а нашите избавителни екипи са били първите, притекли се на  помощ:

" Всичко бе проработило като една съвършено смазана машина. Много добра стиковка с турската избавителна работа на терен, които ни предоставиха преводачи, служители на реда и имахме спогодба да ни пращат тук-там, на които евентуално има живи хора. Може би тази логистика ни направи ефикасни ".

Четиримата планински спасители от Банско и Разлог още дълго ще живеят с ужаса от разрушенията и от извадените отдолу под руините безжизнени тела. Но избавените седем човешки живота им оказват помощ да преодолеят психическия срив, споделя Уков:

" Едно голямо благодаря на всички участващи, тъй като в действителност с хора като тези се влиза в пъкъла, а ние имаме възприятието, че безусловно бяхме там ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР