Спасителните екипи са извадили 45 души живи изпод развалините след

...
Спасителните екипи са извадили 45 души живи изпод развалините след
Коментари Харесай

45 души са извадени живи изпод развалините след земетресението в Турция

Спасителните екипи са извадили 45 души живи отдолу под руините след земетресението с магнитуд 6.8 по Рихтер, което раздруса Източна Турция в петък вечерта. Броят на починалите набъбна до 35 индивида, ранените са 1600, оповестиха турските управляващи в неделя.

Жена с детето ѝ като по знамение бяха избавени 24 часа след земния трус. Видеорепортажи демонстрираха по какъв начин 35-годишна жена и дъщеричката ѝ излизат от руините в регион " Мусатафа паша " на Елязъг, намиращ се на към 550 км от столицата Анкара. Няколко часа е лишило на спасителите да стигнат до тях, откакто чули виковете ми. Спасителната акция е протекла при температура минус 4 градуса. Съпругът на дамата е измежду мъртвите, отбелязва Ройтерс.

Сериозни са вредите в 7 провинции, като най-засегнати са Елязъг и Малатя. Стотици постройки са изцяло или отчасти разрушени.

По данни на турските управляващи 15 000 души са без дом. Вече са построени близо 5 000 палатки, които краткотрайно да приютят бедстващите, в засегнатите региони идват още палатки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР