Спасителните екипи, , работят с предположението, че на борда има

...
Спасителните екипи, , работят с предположението, че на борда има
Коментари Харесай

По-малко от ден: кислодорът в батискафа "Титан" ще свърши утре

Спасителните екипи,, работят с догатката, че на борда има О2 за под 20 часа. Това за Би Би Си контраадмирал Джон Баугър от бреговата защита на Съединените щати.

Според Маугър изчисленията са въз основата на информацията от оператора на, съгласно която при загубата на връзка съдът е разполагал с О2 за 96 часа. Вчера в 20 ч. българско време бреговата защита говореше за 41 часа О2 на борда на " Титан ".

Колко тъкмо са запасите обаче, зависи и от това по какъв начин го използват намиращите се на борда, и затова прогнозите може да са подвеждащи. Независимо от това времето напредва и кислородът може да свърши на следващия ден.

Една пета от България

Контраадмирал Маугър прибавя и че в хода на " комплицираното и мъчно " търсене към момента не е прочут източникът на шума, за който бе обявено сутринтац работата по установяването е в ход. Претърсва се локация на над 1600 км от крайбрежието на Кейп Код, Масачузетск, продължава той.

 Подводницата, изчезнала по пътя към Подводницата, изчезнала по пътя към " Титаник ", се търси, известни са част от пасажерите

По-рано Маугър сподели пред Си Би Ес, че специфични безпилотни апарати са изпратени в зоната, където. " Все още не знаем какъв е източникът. "

Претърсен към този момент е регион с повърхност съвсем 26 хиляди кв. км, над една пета от територията на България.

Френският уред се чака

Редом с американски и канадски съдове се чака по-късно през днешния ден на терен да дойде и френският транспортен съд Atalante, който разполага с робота Victor 6000, кадърен да покрие непостижима за другите дълбочина в Атлантическия океан.

Според оператора на робота " " Виктор " не е кадърен самичък да повдигне подводница... (но) може да изследва образно с цялото си видеооборудване ". Екипът, който го ръководи, е от 25 души, и " може да работи непрестанно 72 часа ".

 Никой не е разрешавал да се употребява батискафът, липсващ до Никой не е разрешавал да се употребява батискафът, липсващ до " Титаник "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР