Спасителните екипи и доброволци издирват над 1000 души, все още

...
Спасителните екипи и доброволци издирват над 1000 души, все още
Коментари Харесай

Издирват над 1000 изчезнали в Северозападна Флорида след урагана Майкъл

Спасителните екипи и доброволци търсят над 1000 души, към момента водещи са за изчезнали в северозападната част на щата Флорида, а десетки хиляди поданици и през днешния ден бяха без електричество, откакто регионът беше унищожен от урагана Майкъл предходната седмица, съобщи Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
Смята се че, откогато в сряда ураганът " Майкъл " връхлетя сушата, в четири американски щата са починали минимум 19 души. Това беше една от най-мощните регистрирани стихии, връхлитали континенталната част на Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.

Доброволческата избавителна организация " Крауд сорс рескю " съобщи, че екипите ѝ се пробват да открият 1300 души, които към момента са в неопределеност в зоната на бедствието в Северозападна Флорида.

Според общинския консултант в град Мексико Бийч Рекс Пънто в обитаемото място има към 30-40 души, които към момента са в неопределеност.

Кметът на града с население от към 1200 поданици, който беше директно ударен от урагана, съобщи, че има минимум един умрял, до момента в който Си Ен Ен заяви, че през вчерашния ден е бил открит и втори.

Повечето домове в Мексико Бийч към този момент са претърсени за оживели и в този момент избавителните екипи употребяват кучета, с цел да търсят тела, които е допустимо да са заровени под отломките.

В югозападната част на Съединени американски щати над 200 000 души не престават да са без електричество. Жителите на потърпевшите крайбрежни градове като Порт Сейнт Джо във Флорида бяха принудени да готвят на огън и грилове за барбекю.

Към днешния ден най-малко 80% от клиентите в три окръга в Северозападна Флорида остават без електричество. Властите обявиха, че може да минат седмици, до момента в който електроснабдяването бъде възобновено за най-тежко засегнатите региони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР