Спасителни екипи навлязоха днес в наводнени села в Южна Индия,

...
Спасителни екипи навлязоха днес в наводнени села в Южна Индия,
Коментари Харесай

Над 350 станаха жертвите на наводнения в Индия

Спасителни екипи навлязоха през днешния ден в наводнени села в Южна Индия, търсейки оживели, които в продължение на дни бяха блокирани от наводнения, които до момента лишиха живота над 350 души, заяви Агенция Франс Прес.

Цели села в Керала са отнесени от придошли води при най-голямото наводняване в щата за този век. Спасителните служби се притесняват, че жертвите ще набъбнат, когато доближат места, които съвсем напълно са потопени.

В Трисур – един от най-пострадалите обитаеми региони, спасителите, които обхождат наводнени къщи, откриха тела на хора, които не съумели да избягат при бързо повишаване само че водното равнище.

„ Не са допускали, че ще се вдигне толкоз – до 3-5 метра на някои места, след първичното предизвестие “, съобщи пред Агенция Франс Прес Ашраф Али К.М., който управлява интервенциите в дребното градче Мала.

„ Някои от тях подадоха сигнали за злополучие при бързото и огромно повишаване на водата “, добави той от наводнения регион, до момента в който край него плаваха тела на крави и други домашни животни.

Хиляди военни оказват помощ на интервенциите в Керала, където жертвите станаха 357, като 33 от тях са открити през последното денонощие. Сред починалите е и локален доброволец, помагащ в издирвателните и избавителни акции.

Много къщи в щата са претърпели необратими вреди и локалните управляващи предизвестиха жителите им да не се връщат в тях.

Повреди има по голям брой пътища и 134 моста, като отдалечени региони в хълмисти местности са откъснати от света.

Прекъснато електрозахранване и информационни линии блокира хиляди в градчета и села, където пораства дефицитът на храна и питейна вода. Влак от прилежащия щат Махаращра докара в събота в Керала 1 млн. литра.

Над 320 литра на квадратен метър вода се излели в централната област Идуки, която в този момент на практика е изолирана от останалата част на щата.

Пороите активизираха свлачища, които опустошиха цели села. Около 350 000 души са останали без дом и са намерили убежища във краткотрайни лагери.

Щетите от потопа се правят оценка на към $3 милиарда, само че евентуално ще се усилят, когато мащабът на опустошенията стане по-ясен след отдръпването на водата.
Индийският министър председател Нарендра Моди извърши къс оглед на наводнени региони в Керала от въздуха в събота и даде обещание незабавното разпределяне на $75 млн. помощ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР