Спасителни екипи и военни от американската Национална гвардия днес издирваха

...
Спасителни екипи и военни от американската Национална гвардия днес издирваха
Коментари Харесай

15 трупа оставиха наводненията в Кентъки


Спасителни екипи и военни от американската Национална армия през днешния ден издирваха хора, изчезнали при рекордно огромните наводнения, които заличиха цели общини в някои от най-бедните райони на Съединени американски щати, оповестява Българска телеграфна агенция.

Губернаторът на щата Кентъки Анди Бишиър заяви за 15 починали, измежду които има и деца, и добави, че броят на жертвите евентуално ще нарасне поради продължаващите превалявания.

Мощните наводнения погълнаха градове, ситуирани наоколо до водоизточници в долините и котловините на планинската верига Апалачи, и нанесоха съществени вреди на жилища, предприятия и транспортни средства. Спасителните интервенции са затруднени от кални свлачища.

Вчера избавителните екипи направиха близо 50 полета и стотици интервенции по вода, само че към момента има доста хора, които се нуждаят от помощ, сподели Бишиър. Трудно е да се каже обаче какъв брой са те, тъй като в целия регион на бедствието няма мобилна връзка и електричество, добави губернаторът.

В най-тежко засегнатите области са ситуирани бойци от Националната армия. В три парка са построени краткотрайни подслони, а материалните вреди са толкоз огромни, че се е наложило стартирането на интернет акция за набирането на средства за потърпевшите. 

Бишиър сподели още, че президентът Джо Байдън се е обадил, с цел да изрази поддръжката си за напъните по идното възобновяване от наводненията, което съгласно губернатора ще отнеме повече от година.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР