Спасителна акция в Пирин планина е извършена през нощта, съобщиха

...
Спасителна акция в Пирин планина е извършена през нощта, съобщиха
Коментари Харесай

Спасиха мъж със счупен глезен в Пирин

Спасителна акция в Пирин планина е осъществена през нощта, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Планинската избавителна работа (ПСС). Спасителите са помогнали на мъж, който е счупил гален в комплициран скалист терен в подножието на връх Синаница.
Прочетете още
В акцията са се присъединили 11 спасители от отряда в Сандански и още седем от отряда в Благоевград. Акцията е траяла цяла нощ при дъжд и неприятни метеорологични условия. Мъжът към този момент е превозен до Кресна, където ще бъде предаден на Спешна помощ.

Планинските спасители са осъществили още няколко акции през миналото денонощие, като са оказали помощ на потърпевши туристи. Сигналите са били за колабирал мъж на 52 години в подножието на хижа „ Плевен “ в Централен Балкан, за екскурзиант с контузия на коляното в региона на Рилските езера, за потърпевш с контузия на гален в региона на Боянския водопад на Витоша, както и един сигнал от региона на хижа „ Безбог “ в Пирин.

След гръмотевичните стихии и дъждовете от миналата нощ изискванията за туризъм в планините последователно се усъвършенстват. Терените са мокри, на всички места в планините е влял дъжд през нощта, по високите елементи е мъгливо и прохладно, предизвестяват от ПСС. Температурите в планините са сред 10 и 18 градуса.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР