Спасителите в Хималаите не се предават. Въпреки, че се очакваше

...
Спасителите в Хималаите не се предават. Въпреки, че се очакваше
Коментари Харесай

Спасителите не се отказват от търсенето на Боян Петров

Спасителите в Хималаите не се предават. Въпреки, че се очакваше през днешния ден акцията по издирването на алпиниста Боян Петров да завърши, търсенето продължава. Приятелите на Боян към момента са в Хималаите, а дамата до него още има вяра, че има късмет.

„ Днес групата слиза от кемп 1 до базов лагер. Утре ще е прекрасен ден и се реши да се употребява за наблюдаване. Ако пращате хубава сила, пращайте за слънчево време”, сподели Кирил Петков от избавителния екип на Боян Петров.

За слънчево време се моли и дамата до Боян Петров. В нея още гори лъч вяра, написа NOVA.

В сряда се взема решение изходът на избавителната интервенция за Боян Петров

„ С това търсене ми я дават и аз съм се хванала за нея. Сега ревизират странични места, където се допуска, че могат да намерят нещо”, споделя Радослава Ненова, дамата на Боян.

Не желае да мисли за края на акцията и какво ще се случи по-късно. „ Това ще реши китайският екип, до по кое време желаят да продължи това търсене, ще решат те”,казва Радослава.

Тя признава, че й е все по-трудно да се надява на благополучен край, само че хилядите хора, които й пишат или споделят свои моменти с Боян, поддържат вярата жива.

„ Всички ужасно желаят той да се върне някаква лавина от хора, които се молят непрекъснато за него.Много хора обичат Боян! Дори не се е налагало да апелирам някого да отделят от времето си, сами идват и оферират помощ. Институциите, приятелите, даже непознати хора се включваха, даже не желая да ги изброявам, с цел да не остане някой неупоменат. Очаквах, че ще има поддръжка, само че това в действителност е голяма подкрепа”, споделя дамата.

Все отново признава, че може би към този момент е победна от планината. „ Ако е умрял, желая да остане в планината. Самият той това желае, несъмнено и планината го иска”, твърди тя.

Радослава знае, че в случай че мъжът й не се върне, някой ден със сина им ще застанат в подножието на Шиша Пангма. „ Мисля, че това ще е доста персонален и мощен миг с дребния да отидем в планината на базовия лагер, да се разходим наоколо”, споделя тя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР