Спасителите са открили останките на 64-мата загинали при пожара в

...
Спасителите са открили останките на 64-мата загинали при пожара в
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯ! Откриха телата на 64-ма загинали при пожара в Кемерово

Спасителите са разкрили останките на 64-мата починали при пожара в комерсиалния център "Зимна вишна " в съветския сибирски град Кемерово, заяви заместник-министърът по изключителните обстановки Владлен Аксьонов, съобщи Българска телеграфна агенция. Той добави, че всички остатъци са предадени на съветския Следствен комитет.

С това издирвателната интервенция след пожара се счита приключена, заяви шефът на министерството Владимир Пучков.

Говорителката на Следствения комитет Светлана Петренко заяви, че са подадени претенции за търсене на 67 души. Още през вчерашния ден се чуха изказвания на локални поданици, че броят на починалите е много по-голям от оповестения, само че към този момент тези известия не са доказани.

Петренко сподели, че на роднините са издадени 21 позволения за заравяне.

"Някои тела са мощно повредени от огъня и за идентификацията им са назначени и се организират генетични експертизи. За да се избягнат неточности, на този стадий комитетът счита за невероятно да бъде оповестен лист на починалите при пожара ", уточни тя.

Въпреки това градската администрация разгласява на уеб страницата си цялостен лист на починалите, безследно изчезналите и приетите в болница след пожара в комерсиалния център. За изчезнали се считат 38 души, измежду които 26 деца. Рождените дати на двама души не са посочени. Установена е самоличността на 25 души, измежду които 13 деца. За приети в болница са посочени 69 души, измежду които 24 деца. Колко от тях остават в болница не се прецизира.

Щетите от пожара се правят оценка на 3 млрд рубли (42,3 млн. евро). Една трета от тази сума е цената на унищоженото имущество.

На конференция тази заран шефът на Общоруския съюз на застрахователите Игор Юргенс заяви, че комерсиалният център не е бил застрахован. Няма и застраховка "гражданска отговорност " на притежателите пред трети лица. Юргенс сподели, че неговият съюз ще показа в най-скоро време в Държавната дума оферти за обезпечаване на отговорността на притежателите в места за всеобщо скупчване на хора.

Компанията "Кондитерус Ком ", основана в град Томск, която е един от съсобствениците на комерсиалния център, заяви за ТАСС, че е превела на откритата сметка в помощ за потърпевшите и околните на жертвите по 3 млн. рубли (42 300 евро) за фамилиите на всеки от починалите. От пресслужбата на компанията прибавиха, че сътрудничат с управляващите в района и със следователите, предоставяйки цялата налична информация.

По-рано губернаторът на Кемеровска област Аман Тулеев заяви, че за всеки умрял ще бъдат изплатени по 1 млн. рубли (14 100 евро) на фамилиите.

Съд в Кемерово продължи през днешния ден до 72 часа периода за задържане на техническия шеф на компанията притежател на "Зимна вишна " Георгий Соболев и на арендатора на търговско-развлекателния център Надежда Судьонок.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР