Спасителите на щъркели от Североизточна България с награда от международната

...
Спасителите на щъркели от Североизточна България с награда от международната
Коментари Харесай

Спасителите на щъркели от Североизточна България получиха награда от ПЕТА

Спасителите на щъркели от Североизточна България с премия от интернационалната организация за отбрана правата на животните ПЕТА, съобщи БТВ. Сафет Халил от село Зарица и останалите хора, които приютиха замръзнали птици преди месец, бяха оповестени за “Герои за животните”.

„ Малко селце с огромно сърце ” – по този начин от основаната преди близо 40 години в Съединените щати организация ПЕТА, назовават Зарица – обитаемото място, в което първо бяха приютени обледенени щъркели. Първият избавител беше Сафет Халид, който приюти 5 птици. Сега той и останалите хора, които помогнаха на щъркелите, са избрани за „ Герои на животните ”.

„ Да са живи и здрави, не чаках, че ще има такова нещо и чак там ме почетоха. От целия свят ми се обаждат хората – от Шотландия, от Испания, от под дърво и камък ”, сподели Сафет Халид.

Той към този момент е получил грамотата от ПЕТА, в която написа: „ Вие допринесохте за един по-добър свят ”. Спасителят на щъркели има благодарности и от екоминистерството и кмета на община Главиница. „ От цялата работа с щъркелите разбрах, че би трябвало да сме единни, би трябвало да се обединим, с цел да сме добре ”, споделя Сафет.

Откакто бяха освободени в края на март, щъркелите му липсват всеки ден. Той се надява, че ще ги види още веднъж и възнамерява да им направи гнездо.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР