Спасители се отправиха към район, разтърсен от земетресение с магнитуд

...
Спасители се отправиха към район, разтърсен от земетресение с магнитуд
Коментари Харесай

Плитко земетресение в Югозападен Китай


Спасители се насочиха към регион, разтресен от земетресение с магнитуд 5,5 в четвъртък в Югозападен Китай в основата на Тибетското плато, което е земетръсна зона, предава Associated Press.

Пътищата в региона са блокирани от свлачища, макар че няма известия за жертви или други вреди. Земетресението е станало в 3:49 сутринта локално време (21:49 часа в сряда българско време) на относително дребна дълбочина от 10 километра в планинския окръг Лудин на провинция Съчуан, съгласно Геоложката работа на Съединени американски щати.

Въпреки че земетресенията с магнитуд 5,5 не са изключително мощни, плитките земетресения е по-вероятно да причинят вреди.

Земетресение с магнитуд 6,8 удари същия район през септември, като лиши живота на повече от 90 души, рани над 400 и унищожи или повреди хиляди здания.

Най-смъртоносното земетресение в Китай през последните години беше с магнитуд 7,9 през 2008 година, което умъртви близо 90 000 души още веднъж в Съчуан. Земетресението опустоши градове, учебни заведения и селски общности в региона на Чънду. След него бяха изменени условията за строителството в тази провинция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР