Спасителен вариант за общинската болница в Гоце Делчев обсъждат на

...
Спасителен вариант за общинската болница в Гоце Делчев обсъждат на
Коментари Харесай

Обсъждат спасителен вариант за общинската болница в Гоце Делчев

Спасителен вид за общинската болница в Гоце Делчев разискват на работна среща здравният министър проф. и шефът на лечебното заведение доктор Петър Фелибев.

Болницата, която изпадна в управническа рецесия от началото на годината, остана без анестезиолози. В същото време там са настанени най-вече пациенти с затруднения от COVID-19.

След кончината на единствения щатен анестезиолог доктор Милан Първанов, станал жертва на Covid-19, заявление за овакантяване са подали още двама негови сътрудници, които работеха на половин щат в гоцеделчевската болница. Единият от тях е доктор Мария Радойкова, която беше и шеф на лечебното заведение до май месец предходната година: "Не ми е здравословен климатът там. Това не е моята болница, която оставих ".

Заради противоречие с управническите политики на идващия шеф на гоцеделчевската болница доктор Улевинов, 14 лекари, шест от които завеждащи отделения, хвърлиха през месец февруари оставки и се върнаха, когато с решение на Общински съвет за шеф беше назначен рентгенологът доктор Петър Фелибев. Кризата обаче не е овладяна и се задълбочава, счита доктор Мария Радойкова: "Колегите, с които съм работила доста дълги години, които са в пенсионна възраст, съгласно мен, до нова година може би ще изоставен ".

Управителят на общинската болница в Гоце Делчев доктор Фелибев съобщи за "Хоризонт ", че ще разяснява обстановката след срещата със здравния министър. Ако не се намерят най-малко двама щатни анестезиолози, с цел да се покрие второто равнище на подготвеност на Интензивното поделение, казусът с клиничните пътеки ще е сериозен, предизвести доктор Радойкова: "Ако не могат да се намерят нужния брой експерти на главен трудов контракт, може би половината клинични пътеки, по които работи болничното заведение, ще отпаднат ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР