Спасителен пояс за некадърници. Така определи Ицо Хазарта искането от

...
Спасителен пояс за некадърници. Така определи Ицо Хазарта искането от
Коментари Харесай

Ицо Хазарта за музикалната квота в националния ефир: Това е спасителен пояс за некадърници

Спасителен пояс за некадърници. Така дефинира Ицо Хазарта настояването от музикантите  50% от песните, пускани по Българска национална телевизия и БНР, да са от български реализатори. Кампанията за това стартира преди три години, напомни композиторът и ръководител на " Музикаутор " Ясен Козев.

" Мина първи стадий на Евровизия. Нас ни отсвириха, въпреки че пяхме на британски. Украинците си пяха на украински и тяхната ария може и да завоюва даже ", разяснява въпроса певицата Йорданка Христова по време на заседание на  парламентарна комисия, заяви през днешния ден.бг.

" Пътувала съм по света и съм пяла в доста страни. Когато отида някъде, знам къде съм. Във Франция главно музиката е на френски, в Германия - на немски, в Гърция -  на гръцки. Тоест езикът в ефира е народен. В България е тъкмо противоположното. Говорим за разграден двор и ефирът ни е за общо прилагане ", сподели тя.

Противоположна позиция зае депутатът от " Продължаваме промяната " Христо Петров - Ицо Хазарта: Изпълнител съм. С музика се занимавам от към 26 години. Имал съм относително сполучливи интервали и имам бегла концепция какво се случва с музиката, въпреки и в този момент да съм в друга обстановка.

Според него квотите са избавителен пояс за некадърници във всеки един бранш. 

" Нека да си кажем почтено - актуалната българска музика в голямата си част е отвратителна и няма никакъв белег за това да е българска. Това са бийтове, купени с 20 евро, с простотии, речитатив, по какъв начин някой е ходил да се татуира, да тренира и след това да пуши наргиле. И това е българска музика, за която в случай че има квоти, наред с чалгията и тази дивотия ще бъдат длъжни да я въртят ", изясни Петров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР