Спасиха три малки мечета при съвместна акция на Министерство на

...
Спасиха три малки мечета при съвместна акция на Министерство на
Коментари Харесай

Спасиха три малки мечета край село Барутин


Спасиха три дребни мечета при взаимна акция на Министерство на околната среда и води, Регионалната ревизия по околна среда и води в Смолян и фондация „ Четири лапи “.
Спасените мечета на възраст не повече от четири месеца са открити без майка им в региона на доспатското село Барутин. С цел сигурност, както за мечетата, по този начин и за жителите на селото, те са прибрани от Спешната група към екониспекцията. Извършен е няколко часов оглед в региона, като са търсени следи от майката. Тъй като тя не е открита, със съдействието на министерството, са подхванати ограничения по съгласуване на взаимни действия с фондация „ Четири лапи “.
Поради обстоятелството, че мечетата са кърмачета и дълъг престой без мляко би довел до гибелта им, те незабавно са превозени и признати в Парка за танцуващи мечки край Белица, стопанисван от „ Четири лапи “ и фондацията на Бриджит Бардо. Там за тях ще бъдат полагани грижи от опитни експерти.
Междувременно от смолянската екониспекция в региона на село Барутин ще се слагат фотокапани, с цел да се наблюдава дали ще се появи майката на мечетата. Ако тя не бъде открита в границите на идната седмица, те ще бъдат настанени в избавителен център в Гърция, който е профилиран в оказването на помощ на осиротели мечета и връщането им в естествена среда. bulnews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР