Спасиха 41-годишен англичанин, ударен от мълния в Пирин. Инцидентът е

...
Спасиха 41-годишен англичанин, ударен от мълния в Пирин. Инцидентът е
Коментари Харесай

Спасиха англичанин, ударен от мълния в Пирин

Спасиха 41-годишен англичанин, ударен от гръмотевица в Пирин. Инцидентът е станал над местността Попина лъка над Сандански в петък.

Вчера следобяд към 14:30 часа в централата на Планинската избавителна работа постъпва сигнал за изумен от гръмотевица човек в региона на Бъндеришка врата в Пирин Веднага се провежда екип от ПСС Сандански, който потегля към него. В следствие се оказва че потърпевшият е в региона на Винарска врата. Намерен е в Чайрския циркус.

Свален е до болничното заведение в Сандански от планински спасители, след обработка на раните му е превозен за клиниката по изгаряния на Пирогов. Линейката към София е потеглила към 19 часа.

Мъжът е бил със загуба на слуха, обгарянията са по ръцете, краката, и гърба. От ПСС оповестиха, че мълнията е пробила през главата и е излязла през десния крайник на потърпевшия.

" Беше изплашен, обгорял, съвсем без облекла, пострадвания по главата ", споделя Кристиян Урумов от Планинската избавителна работа пред Нова телевизя.

По думите му мъжът е бил самичък към 3 часа в планината, откакто е ударен от мълнията.

" Обясняваше, че мълнията го е блъснала и е излязла през ръцете. Краката му бяха обгорели, допускам, че през тях е излязла ", изясни Урумов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР