Спаси София“ става партия, съобщиха от организацията в мейл до

...
Спаси София“ става партия, съобщиха от организацията в мейл до
Коментари Харесай

„Спаси София“ става партия

„ Спаси София “ става партия, оповестиха от организацията в мейл до медиите, а на уеб страницата си качиха учредителната декларация за основаването на групировката.

ДЕБАТИ.БГ разгласява част от декларацията:

„ Създаваме партия „ Спаси София “. Преди 14 години започнахме като трима съидейници, които повярвахме, че и от нас зависи в какъв град живеем. Днес идеята ни да спасим София увлича хиляди – архитекти, инженери, адвокати, лекари, учители, икономисти и на първо място дейни жители от целия град. Израстваме, ставаме от ден на ден и даваме явен сигнал, че сме подготвени да поемем отговорност за решение на проблемите на София.

Затова сплотяваме (и)дейните хора, ангажирани с града, които имат потенциал, сила и познания. В битката за по-добра София са нужни освен кмет, само че и общински съветници и предан екип от специалисти. Партия „ Спаси София “ ще е платформата, посредством която жителите и нашият екип от опитни експерти ще работят дружно в интерес на града ни “.

Според обявлението на Инициативния ѝ комитет партията ще работи за безпартийна администрация без корупция, повишение на приходите и благосъстоянието на жителите, ускорено районно развиване и децентрализация на локалната власт и прочие

„ Партията не трансформира работата ни – ние оставаме самостоятелни, достоверни и лоялни на София и на този стадий не имаме намерение да участваме на парламентарни избори “, пишат от „ Спаси София “, само че допълват, че с тази решителна крачка са подготвени да поемат отговорността за ръководството на столицата.

Припомняме ви, че през 2019 година „ Спаси София “ издигна един от създателите си – Борис Бонев, за самостоятелен претендент за кмет на София, а съратника му Гергин Борисов, за самостоятелен общински консултант. Бонев обаче остана 4-ти за кмет с 47 936 от гласовете на софиянци. Сега Бонев е консултант и не крие, че още веднъж ще се кандидатира за кмет. А през октомври разгласи, че сигурно този път претендентите от сдружението ще са в листа.

Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР