Спаси София стартира инициатива за запазване на оригиналната функция на

...
Спаси София стартира инициатива за запазване на оригиналната функция на
Коментари Харесай

Спаси София се втурна да спасява с кампания Централните хали

Спаси София започва самодейност за опазване на истинската функционалност на Централните хали. Според тях, те могат да бъда сполучлив търговски комплекс за дребни и междинни местни производители и бизнесмени. В също време биха могли да запазят обичайния дух на Стара София. Според деятелите за постигането на тази визия, преди всичко е належащо да се сътвори екосистема от български производители, които да бъдат сърцевината на новия бизнес модел.

В позицията си, самостоятелният общински консултант Борис Бонев декларира, че досега няма и публична позиция от ръководещите от ГЕРБ/Патриоти, нито от опозицията в лицето на Демократична България и Българска социалистическа партия, за това дали ще подхващат някакви дейности. Поради липса на вложения в постройката, ангажираност от притежателя и от общината, както и тотална липса на реклама и тактика за развиване, от години сме очевидци, че постройката не съумява да разгърне оптималния си капацитет.
 Бонев упорства Фандъкова да си каже позицията за Халите
Бонев упорства Фандъкова да си каже позицията за Халите

Aктивисти упорстват политическите групи в СОС да излязат с ясна позиция

От Спаси София напомнят, че Централни хали са част от градското културно завещание на столицата през последните повече от 110 години. Единственият по рода си закрит пазар на София впечатлява със своята внушителната сграда в неовизантийски жанр, авангардната за времето си чугунена носеща структура, и разкритите руини от антична Сердика в сутерена. Уникалността на обекта се добавя и от местоположението му в сърцето на историческия център на столицата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР