Спаси София пита Столичната община защо купува маршрутки за милиони.

...
Спаси София пита Столичната община защо купува маршрутки за милиони.
Коментари Харесай

Спаси София пита Столичната община защо купува маршрутки за милиони

" Спаси София " пита Столичната община за какво купува маршрутки за милиони.

Според гражданската организация провежданата сега социална поръчка за закупуване на минибусчета демонстрира неефективно разходване на публичните средства. Те показват, че за 30 минибусчета, които би трябвало да возят столичани до метрото, общината ще заплати 15 млн. лева, или 530 000 лева за брой. От " Спаси София " акцентират, че возилата ще са с потенциал от единствено 20 пасажери.

За съвсем същата цена можехме да закупим немски съчленени рейсове на газ, от потвърден производител, с потенциал 150 места, акцентират те.
 Следствен отдел към окръжна прокуратура подменила 91% от старите рейсове в София
Следствен отдел към окръжна прокуратура подменила 91% от старите рейсове в София

20 нови рейса потеглят по линия 280 към Студентски град

Според Борис Бонев е голословно да се купуват скъпи маршрутки, откакто по съществени линии не престават да се движат препълнени единични рейсове поради липса на съчленени. Той е безапелационен, че поради дефицита на водачите в градския превоз в София, е неточност те да карат маршрутки вместо огромни рейсове. Така освен финансовият, само че и лимитираният човешки запас ще хвърляме напразно, твърди той.

От гражданската организация дефинираха като подправена екологичност упорството новите маршрутки да са електрически и доста по-скъпи, в случай че делът на градския превоз в замърсяването е пренебрежим. Според тях единствената опция на автомобилното придвижване са постоянните рейсове. Екологичният резултат ще бъде доста по-голям, в случай че рейсът е газов и с съдържимост 150 души, в сравнение с с 20, само че електрически, пресмятат от организацията.

По тази причина от " Спаси София " упорстват търгът да бъде преустановен.
 Обещаните електробуси дойдоха в София
Обещаните електробуси дойдоха в София

От ноември столичани ще пътуват в 20 нови електрически возила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР