Спаси София, организацията, чиито лидер е младият общински съветник Борис

...
Спаси София, организацията, чиито лидер е младият общински съветник Борис
Коментари Харесай

"Спаси София": Тежка техника троши жълтите павета, докога 10-ина строителни компании ще узурпират целия бранш?

" Спаси София ", организацията, чиито водач е младият общински консултант Борис Бонев, разгласява следното и зададе разумни питания:

 🏗  🚧 Цял ден строителни компании стачкуват в центъра на София, разполагайки тежка техника върху жълтите павета - културна полезност на столицата от национално значение. Това ни предизвика да сложим няколко въпроса:

 ❓ Защо ентусиазмът, с който тези компании се борят за стотици милиони, никакъв го няма, когато би трябвало да се строи качествено и в период?

 ❓ Защо 10-тина строителни компании са узурпирали целия строителен отрасъл в България, принуждавайки стотици дребни компании да им работят за жълти стотинки като подизпълнители?

 ❓ Докога огромните компании ще бавят заплащанията към подизпълнители, макар че държавните пари към този момент са им преведени?

 ❓ Ще питаме и е разпънал огромен политически чадър, с цел да получават тези 10-тина компании на процедура всички публични поръчки за строителство?

 ❓ Защо Трейс, Джи Пи груп, ПСТ, Водстрой, ВДХ, Щрабаг, ГБС, Галчев, Калистратов... в никакъв случай не носят отговорност за безобразно некачествените поправки, които направиха през последните години, усвоявайки милиарди от нашите пари?

 ❓ Дали тъй като точно този политически чадър, който им обезпечава тлъстите поръчки, след това е впрегнат да ги пази от санкциите, заложени в подписаните контракти?

 💲 Въпросите са доста, а отговорите - неуместни, тъй като ще лъсне дългогодишната взаимозависимост на " огромните " в този отрасъл с ГЕРБ. Всичко това за сметка на публичния интерес и хилядите служащи, които са лишени от заслужените им заплати, поради далаверите на шефовете им.

Включи се в борбата ни за София с месечно или еднократно подаяние тук:

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР