Спасените от зоокъта в Разград лъвчетата финално ще бъдат преместени

...
Спасените от зоокъта в Разград лъвчетата финално ще бъдат преместени
Коментари Харесай

След намеса на премиера спасените лъвчета отиват в Холандия, а не в Пазарджик

Спасените от зоокъта в Разград лъвчетата финално ще бъдат преместени в избавителен център за диви котки в Холандия. Това е решението, взето на изключителна среща сред премиера Бойко Борисов, министъра на околната среда Нено Димов и ръководителя на съдружие " Четири лапи " Явор Гечев. Трите страни са се споразумели, че това е най-подходящият вид за животните.

Извънредната среща в кабинета на министър-председателя е била инициирана от Бойко Борисов и проведена от Министерство на околната среда и водите, а поканата за нея е била отправена през днешния ден сутринта, часове преди непринудено проведения митинг на стотици жители пред постройката на държавното управление.

Новината заяви Любомила Кривошиева от фондация " Дивите животни ", която се грижи сега за животните. Просълзена тя благодари на събралото се голям брой протестиращи за поддръжката и даренията през последните три месеца с думите " Без вас, лъвчетата нямаше да могат да оцелеят, благодаря ви! "

Множество жители се възмутиха в четвъртък вечер в обществените мрежи от вчерашното решение на общинския съвет в Разград. Кметът на града не съблюдава съглашението с природозащитната организация, която трябваше да откри уместно място за оживелите животни, и вместо това предложи на общинарите решение да подари дребните животни Масуд и Терез на зоологическата градина в Пазарджик.

Стотици хора излязоха през днешния ден макар студа да защитят дивите животни, които съгласно експертите са обречени на гибел, в случай че отидат в зоологическата градина в Пазарджик, тъй като имат потребност от непрекъснати грижи до първата си година, а зоокъта даже нямат условия за развъждане на лъвове сега.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР