Спасените момчета от футболен отбор в Тайланд, които прекараха повече

...
Спасените момчета от футболен отбор в Тайланд, които прекараха повече
Коментари Харесай

`Това е чудо`: Първи думи на спасените деца от пещерата в Тайланд

Спасените момчета от футболен тим в Тайланд, които прекараха повече от 2 седмици в наводнена пещера, към този момент са изписани от болничното заведение.
 Тайландската пещера на избавените футболисти става музей  Хепиенд като на кино: Всички 12 момчета и треньорът им избавени от тайландската пещера (обновена)  Водолаз от Тайланд: Нито едно дете в историята не е предписание такова гмуркане в пещера
Преди да се насочат към домовете си те дадоха конференция, на която се появиха с футболните си екипи.

14-годишният Адул Сам-Он е бил единственият от групата, който е знаел британски език. При идването избавителния водолазен екип той е съумял да каже единствено " здравей ".

" Бях замаян, тъй като бяха англичани, по тази причина споделих единствено " здравей ", сподели той по време на конференцията. Той дефинира като " знамение " тяхното разкриване и избавяне.

Провинциалният губернатор на тайландската провинция Чианг Рай съобщи, че това е единственото " формалното медийно изявление " на момчетата, допълвайки, че по-късно няма " да се приказва повече с пресата ".

 Снимка: Агенция Франс Прес

Друго от момчетата разказа животът в пещерата в продължение на дни единствено на вода с две фрази: " Водата е чиста. Без храна ".

Треньорът на децата - 25-годишният Екапол Чантавон, съобщи, че са се изгубили сега, в който влезнали в придошлите води в пещерата и разкрили, че " не са толкоз дълбоки ". Когато решили да се върнат, водата към този момент била повишила равнището си доста.

Попитан по какъв начин се е чувствал в този миг, един от най-малките играчи на футболния тим декларира, че се е страхувал, че в никакъв случай повече няма да се върне у дома.

Децата споделиха и поуките от претърпяното. Едно от тях споделя, че " ще бъде по-внимателно и ще живее живота си пълноценно ", а друго споделя: " Този опит ме научи да бъда по-търпелив и по-силен ".

По време на събитието бе отдадена респект и на водолаза Саман Кунан, който почина по време на интервенцията по спасяването на футболния тим и техния треньор в опит да доближи до тях през тесните улеи на наводнената пещера.

" Трогнати сме, че Саман е жертвал живота си, с цел да ни избави, с цел да можем да живеем живота си. След като чухме новината, бяхме шокирани и доста тъжни ", сподели треньорът Чантавон.

Въпросите на публицистите бяха тествани преди събитието от детски психиатър, а конференцията се излъчи по националната телевизия на страната.

Групата от 12 момчета на възраст сред 11 и 16 години и техният 25-годишен треньор по футбол бяха блокирани в наводнена в пещера в Северен Тайланд от 23 юни.

Акцията по спасяването им протече на три стадия, последният от които завърши на 10 юли. Децата бяха откарани в болница в положително общо положение и бяха сложени под карантина. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР