Спасението на болниците е в смяната на модела в системата

...
Спасението на болниците е в смяната на модела в системата
Коментари Харесай

Лекар от Дупница: Спасението е в смяната на модела в здравеопазването


Спасението на лечебните заведения е в промяната на модела в системата на опазването на здравето, обявиха медиците от дупнишката болница, просрочените отговорности на общинската болница в града са 600 000 лв., съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Мълчалив митинг се състоя през днешния ден пред двата блока на МБАЛ-Дупница - хирургичен и лечебен, намиращи се в разнообразни елементи на града. Медицинският личен състав на общинската болница стачкува против неналичието на съответни ограничения за избавяне на общинското опазване на здравето в страната. Протестът, провел се в цялата страна, протече под мотото „ Спрете унищожаването на общинското опазване на здравето! ”.

„ За да оцелеят лечебните заведения като нашата са нужни следните неща: Промяна в цената на клиничните пътеки, целеви дотации от министерството и общините ”, сподели пред БГНЕС шефът на общинската болница в Дупница доцент Димитър Недин.

Според него просрочените отговорности на дупнишката болница са в размер на 600 000 лв. и са насъбрани през последните години заради хроничната липса на финансиране. „ Държавните и частни лечебни заведения са като скачени съдове, в случай че ние – държавните, се оправим, частните закъсват и противоположното ”, сподели още доцент Недин.

Спасението на общинските лечебни заведения като нашата е в промяна на модела в системата на опазването на здравето, добави и доктор Гюзелева, завеждащ „ Вътрешно поделение ”, намиращо се в Терапевтичния блок на общинската болница в региона на жп-гарата. „ За да кажа тъкмо по какъв начин може да стане това, значи би трябвало да съм политик ”, добави доктор Гюзелева.

Както в другите общински лечебни заведения в страната, митингът в Дупница бе от 12 до 13 часа през днешния ден. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР