Спасение за болните от коронавирус идва заедно с Великден, когато

...
Спасение за болните от коронавирус идва заедно с Великден, когато
Коментари Харесай

Великден носи спасение за болните

Спасение за болните от ковид идва дружно с Великден, когато 5000 опаковки от препарата хидроксихлорохин, който дава положителни резултати в лекуването, ще дойдат у нас.

Лекарството ще бъде предоставено единствено на лечебните заведения по поръчка, оповестиха от фармацевтичния отрасъл, представени от Блиц. Причината е, че медикаментът няма позволение за приложимост в България. Затова може да бъде отпускан единствено по изискванията на Наредба 10 на министъра на опазването на здравето, съгласно която лекарствените артикули без позволение и регистрация в страната могат да бъдат предоставяни единствено на лечебни заведения за съответни лечения.

На по-късен стадий се чака да стартира и производството на различен медикамент – хлорохин, за който също има доста мнения за доста добър резултат при лекуването на инфектирани с COVID-19. Причината за по-късния старт е, че сега в международен мащаб няма задоволителни количества лекарствени вещества.

И двата медикамента ще бъдат пуснати в аптеките едвам откакто получат регистрация у нас. Към момента България е подписала контракти за доставка на хлорохин и хидроксихлорохин с Китай, Тайван и Индия. Все още не е ясно по кое време те ще дойдат у нас поради всеобщите поръчки от цяла Европа.

Повечето от специалистите ни в региона на медицината са безапелационни, че пикът на болестта у нас ще чака в края на Страстната седмица. Днес пък проф. Тодор Кантарджиев предвижда, че това ще се случи незабавно след огромния християнски празник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР