Спасение в горещините търсят не само жителите на градове. Заради

...
Спасение в горещините търсят не само жителите на градове. Заради
Коментари Харесай

Как се справят животните в Софийския зоопарк с горещините

Спасение в горещините търсят освен жителите на градове. Заради огромните жеги разхлаждат животните в Софийския зоопарк със специфични лакомства и процедури. 

Първата спирка е при мечката гризли Рони. „ Рони живее в други географски ширини, не живее в топлите страни. Тя има потребност да се разхлажда ”, сподели пред   Ирина Сахатчиева.

Заради жегите Рони населява най-вече вътрешното си помещение и не прекарва доста време на открито. Въпреки това, всеки ден мечките получават вкусна доза хладина. „ Сладолед по неин усет - в него има риба, краставица, пъпеш, любеница. На нея ѝ е доста прелестно. Това е освен за разхлаждане, само че и за многообразие ”, добави Сахатчиева.
 Софийски зоопарк
Голяма част от животните имат и своя по този начин наименуван натурален басейн, който също е доста потребен, когато температурите са високи. Често обаче посетителите споделят, че водата им изглеждала мръсна.

„ Много хора се възмущават, че ровът бил замърсен, само че сега, когато времето е топло, има разцвет на водата ”, изясни представителят на Зоопарка.

Жегите не съставляват проблем за животните, чийто натурален хабитат се намира в страни с парещ климат. За всички останали чиновниците на зоопарка намират метод, да оказват помощ през горещите летни дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР