Спасена от британка птица от вида чинка сви гнездо в

...
Спасена от британка птица от вида чинка сви гнездо в
Коментари Харесай

Птица, спасена от жена, сви гнездо в нейната коса


Спасена от британка птица от типа чинка сви гнездо в косата й и живя в нея три месеца, описа LADbible.

През 2013 година фотографката Хана Борн-Тейлър от Лондон се преместила в Гана. Там с приятеля й стартират да учат навиците на локалните птици. През 2018 година, след мощна гръмотевична стихия, дамата подвигна дребна чинка, потърпевша от стихията . „ Ятото я изостави, а вятърът бе отнесъл гнездото върху мангрово дърво “, спомня си Хана.
 


Жената се свързала с другар орнитолог, който споделил, че ще са нужни към 12 седмици, с цел да порасне пиленцето и да го приготви за независим живот. Борн-Тейлър стартира да се грижи за чинката, като я хранела с термити .

Птицата се настанила върху облеклата на британката и постоянно се прибирала там, даже когато се научила да лети. С времето тя почнала да се катери в косата на британката и всеки ден свивала там гнездо . „ Тя се качваше в косата ми, навиваше я с клюна си на къдрици и сядаше вътре “, спомня си фотографката.

В резултат на това птицата станала по-силна и на Коледа 2018 година е пусната измежду природата. „ Опитвах се да я разпозная, когато чинките прелитаха. Понякога една от тях сядаше на клон и ме гледаше. Все още се разплаквам, когато си помисля за нея “, споделя Борн-Тейлър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР