Спасен е само един от летците на двата руски изтребителя

...
Спасен е само един от летците на двата руски изтребителя
Коментари Харесай

Спасен е само един от летците на руските изтребители, сблъскали се над Японско море

Спасен е единствено един от летците на двата съветски изтребителя " Су-34 ", а предходната информация за втори избавен не се удостоверява. Това заяви през днешния ден министерството на защитата в Москва, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Спасеният щурман на единия от двата " Су-34 ", сблъскали се във въздуха над Японско море, е евакуиран с медицински аероплан " Ан-26 " към Хабаровск. Състоянието му е задоволително и няма опасност за живота му.

По-рано през днешния ден два многоцелеви изтребителя бомбардировача " Су-34 " при осъществяване на учебно-тренировъчни полети се сблъскаха във въздуха над Японско море на 35 км от брега. По предварителни данни екипажите и на двата самолета (четирима души) са съумели да се катапултират. В издирвателно-спасителната интервенция при тежки метеорологични условия вземат участие бойни кораби и авиация, както и цивилен плавателни съдове.

Следственият комитет на Русия е определил повода за злополуката като " нарушаване на разпоредбите за полети и подготовката за тях ". Източник от министерството на защитата сподели, че се преглежда версията за пилотска неточност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР