Спартак Варна завърши 4:1 с Добруджа (Добрич) във втората си

...
Спартак Варна завърши 4:1 с Добруджа (Добрич) във втората си
Коментари Харесай

Спартак победи с 4:1 Добруджа в контрола

Спартак Варна приключи 4:1 с Добруджа (Добрич) във втората си контрола, играна на стадион „ Спартак ”.

Точен за „ соколите ” бе Жоао Марио в 33’. За гостите се разписа Денислав Ангелов в 54’ за 1:1. В 68’ Божидар Васев осъществя от дузпа за 2:1. Денис Баланюк означи третия гол за Спартак в 77’. За крайния резултат прецизен бе Адриан Димитров в 87’ – 4:1.

Първото съществено състояние за домакините бе още в 4-та минута, когато Жоао Марио бе изведен непокрит вдясно в наказателното поле зад отбраната на Добруджа, само че шутира настрана от вратата. Три минути по-късно, Бен Карамоко стреля с глава след центриране, само че настрана от задачата. В 10-та минута Микелс напредна отляво и стреля, само че топката рикушира и мина настрана от вратата.

Бившият капитан на „ соколите ” Янчо Андреев, който играе за Добруджа също се размина с състояние пред вратата на Фигейредо. Посрещна топката от въздуха, само че стреля настрана от страничната греда. В 31-та минута бранител на Добруджа почисти топката, само че тя нацели напречната греда на гостите. Две минути по-късно Ромееш Ивей проби отдясно и подаде топката на голлинията, където чакаше Жоао Марио и единствено засече топката, която влезе във вратата на Християн Христов за 1:0. Минути преди края на първата част, в 42` „ соколите ” записаха рискова контраофанзива. Жоао Марио пусна извеждащ пас към Микелс, който след прикосновение с защитник на Добружда падна в наказателното поле, само че реферът Драганов реши, че няма съображение за дузпа.

През втората част Димитър Димитров вкара в игра и останалите футболисти като се изключи новопривлечения Лерой Микелс.

В 54’ гостите от Добруджа изравниха посредством Денислав Ангелов, който преодоля отбраната на Спартак и с техничен удар означи изравняващия гол за 1:1.

Андриан Димитров стреля в 54’ към вратата на Добруджа, само че ударът му мина настрана от вратата на Християн Христов.

В 67’ бе осъществено нарушаване против Денис Баланюк в наказателното поле. Отсъдената дузпа в интерес на Спартак извърши Божидар Васев, който не сгреши и даде преднина в резултата за „ соколите ” – 2:1.

В 77’ Андриан Димитров проби отдясно и подаде към Денис Баланюк, който беше оставен непокрит пред вратата на Добруджа, с цел да добави трети гол в мрежата на гостите за 3:1.

Минута по-късно последва контраофанзива на добричлии, които записаха сериозен пропуск. Шериф Осман бе открит пред отбраната в синьо, стреля към вратата на Дичевски, само че нацели напречната греда.

Адриан Димитров наниза четвъртия гол за варненци в 87’, с цел да оформи крайното 4:1.

Тази инспекция бе втора от подготовката на „ соколите ”. В първата си инспекция записаха победа над Локомотив Гражданско отделение с 2:1.

Стартов състав „ Спартак ” Варна: Кристиано Фигейредо, Александър Белоусов, Бен Карамоко, Александър Цветков, Виктор Митев, Божидар Васев, Роберто Хименес, Румен Руменов, Ромееш Ивей, Жоао Марио, Лерой Микелс

Резерви: Иван Дичевски, Нейтън Олдър, Андриан Димитров, Никола Борисов, Ивайло Климентов, Денис Баланюк

Старши треньор: Димитър Димитров
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР