Спартак (Варна) победи с 1:0 Септември в мач от 34-ия

...
Спартак (Варна) победи с 1:0 Септември в мач от 34-ия
Коментари Харесай

"Спартак" и "Септември" изпаднаха от Първа лига и се усъмниха във феърплея

Спартак " (Варна) победи с 1:0 " Септември " в мач от 34-ия кръг на Първа лига, само че и двата отбора ще играят във Втора лига следващата година. Те са с по 25 точки кръг преди края, само че " Хебър " към този момент е с 29, откакто победи с 3:2 " Ботев " (Враца) като посетител и си обезпечи най-малко бараж за оставане.

След мача и треньорът на " Спартак " Димитър Димитров-Херо, и наставникът на " Септември " показаха подозрения за феърплея в мачовете в групата за разпределение на местата сред 11-о и 16-о.

" Изпадат двата тима, които само от тази група играха почтен футбол. За огромно страдание в България всичко е по този начин - обърнато с главата надолу. Двата тима, които играха феърплей, изпадат. За страдание в България, с цел да останеш и да спечелиш нещо, би трябвало да играеш футбол с нечестни средства. Това се потвърди още един път. Нашият тим не е изгубил мач в плейофната група. Доказа, че има своите качества и благоприятни условия, само че не влезе в схеми и по тази причина изпада ", разяснява Димитров.

Той съобщи, че напуща " Спартак " и че в клуба има хора, които не са желали тима да остане в Първа лига: " Още когато пристигнах имаше бойкотиране. Имаше хора от управлението, които не желаеха да останем в Първа лига. Не желая да влизам в детайлности. "

Балъков също се усъмни във феърплея: " Съгласен съм думите на Херо, ние също играхме феърплей, само че в българския футбол има от време на време доста бездънен български феърплей. Той е по-различен от европейския. Не желая да влизам в детайлности. Не ми е работа. Съветвам всички, които обичат българския футбол, един ден да станем очевидци на това, което стана в Германия. Абсолютен феърплей. " Майнц ", без да играе за нищо, спря " Борусия " (Дортмунд) и " Байерн " стана първенец. Нямам никакви доказателства и не мога да настоявам, само че нашият феърплей е българският. "

Думите и на двамата треньори идват ден, откакто Българският футболен съюз (БФС) тимовете да съблюдават феърплей в последните кръгове на Първа лига.



В различен мач от кръга " Берое " и " Пирин " приключиха 1:1 в Стара Загора. Гостите изравниха с гол от дузпа в 99-ата минута. След мача почитатели на домакините нахлуха на терена и пробваха разпра с футболистите. Ударен беше човек от щаба на " Берое ".

В последния кръг ще се дефинира и кой тим ще играе бараж за оставане против тим от Втора лига. В момента " Хебър " е 14-и с 29 точки, само че заплашен е и " Пирин " с 31. В последния кръг " Хебър " приема " Берое ", а " Пирин " е хазаин на " Спартак ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР