Спартак (Варна) победи Монтана с 2:1 в двубой от 19-ия

...
Спартак (Варна) победи Монтана с 2:1 в двубой от 19-ия
Коментари Харесай

Спартак се справи с Монтана и оглави Втора лига

Спартак (Варна) победи Монтана с 2:1 в дуел от 19-ия кръг и най-малко краткотрайно се изкачи на върха във Втора лига.

Първите 45 минути бяха белязани от накъсана игра, с превес на гостите от Монтана. Първият гол пристигна в 29-та минута, когато Димитър Буров изведе отляво Владимир Айтов, който се разписа за 0:1.

В 39-та минута Иван Колев за " Спартак " се опита с красива задна ножица да означи, само че ударът му бе прекомерно слаб и без проблеми вратарят на гостите Мюмюнов улови. Малко по-рано Колев бе в основата на хубав пас към капитана на " соколите " Янчо Андреев, само че акцията им не приключи сполучливо.

Монатана сподели добра дисциплинираност и по-добра кондиция в първата част. Организация на играта и добра работа в отбранителен проект оказа помощ гостите да обезврежда мощните страни в играта на " Спартак " Варна. Лошият терен също оказа въздействие на динамичността на играта, което " соколите " използваха тактически.

Динамично начало на второто полувреме още в 45-а мин. даде капитанът на " соколите " Янчо Андреев, който съумя да излезе пред вратата на Мюмюнов, само че ударът му бе избавен.
 Оперираното коляно мъчи капитана на Монтана
Оперираното коляно мъчи капитана на Монтана

" Спартак е клуб с обичаи ", съобщи треньорът Светлан Кондев

В 48-а минута още веднъж Владимир Айтов за гостие можеше да удвои резултата, откакто нанесе рисков удар с глава към вратата на Нисторов.

В 60-а мин. Иван Пенев не съумя да изравни резултата след ъглов удар и добавка на Генади Луго. Топката се насочи към непокрития ъгъл на вратата на Мюмюнов посредством шпагат на Пенев, само че мина около страничната греда.

Пробуждането в редиците на " соколите " пристигна в 65-а минута, когато Иван Колев бе прецизен за 1:1, когато съумя да прониже с хубав удар вратата на " Монтана ".

Само за 120 секунди " соколите " обърнаха мача в своя изгода, посредством прецизен удар на капитана Янчо Андреев, който вкара за 2:1 в 67-а мин. Това бе неговия седми гол от началото на футболното ни състезание.

Даниел Начев съумя да се освободи от двама футболисти на " Монтана " пласира напред към Андреев, който излезе пред отбраната на гостите, направи опит за пас към Иван Колев, само че бе кръстосан.
 Спартак (Варна) победи Спортист (Своге) с 3:0
Спартак (Варна) с исторически триумф над Спортист (Своге)

Любопитен факт е, че двата тима не се бяха срещали в никакъв случай до момента във футболната си история
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР