Спартак (Варна) изпусна да победи Марек в първия си мач

...
Спартак (Варна) изпусна да победи Марек в първия си мач
Коментари Харесай

Спартак изпусна да победи Марек на старта на пролетния полусезон

Спартак (Варна) изпусна да победи Марек в първия си мач от пролетния полусезон на Втора лига. В дуел от 23-ия кръг домакините от морската столица имаха предимство през цялото време, само че по този начин и не съумяха да стигнат до гол, като направиха куп пропуски.  “Соколите ” водят в класирането с 46 точки - на две пред преследвачите Хебър и Етър. Марек от своя страна е на 14-а позиция с 22 точки. 

През първите 10 минути на дуела голови положения липсваха. В 22-ата минута Янчо Андреев стреля високо над вратата. Три минути по-късно домакините от Варна направиха сериозен пропуск пред вратата на Марек. Бабалиев се озова на голова позиция, само че ударът му беше отразен от Пламен Младенов, а при втория удар бранител на гостите почисти от голлинията. По-добрите дейности на футболистите на Спартак продължиха и в идващите минути. Янчо Андреев обаче стреля с глава в навън. Веднага по-късно, в 28-ата минута, Даниел Георгиев се възползва от неориентирани дейности в защитата на Спартак. Той излезе на голова позиция и стреля от дребен ъгъл, като ударът му беше отразен от Нисторов. В добавеното време на първата част Бабалиев се размина с отлично центриране от левия фланг. 

В 55-ата минута Бабалиев стреля около вратата от относително близка отдалеченост до голлинията. Секунди по-късно той беше открит в наказателното поле. Овладя добре, завъртя се, само че и този път шутира в навън. В 61-ата минута Цветан Василев, а по-късно и Петър Патев не откриха вратата на Марек. В 74-ата минута Димитър Владимиров насочи добър удар към близкия ъгъл на вратата на Спартак. Нисторов обаче внимаваше и отрази. В 87-ата минута Пламен Младенов се намеси отлично при мощен шут на Митев. В добавеното време още веднъж Младенов беше последна бариера след удар на Петър Патев. Стражът на Марек се регистрира с следващо значимо избавяне в мача. 

Спартак - Марек 0:0

Стартовият състав на Спартак: 1. Станислав Нисторов, 2. Велислав Боев, 23. Мартин Василиев, 4. Петър Патев, 13. Архан Исуф, 14. Веселин Любомиров, 17. Цветан Илиев, 10. Янчо Андреев, 7. Георги Бабалиев, 11. Виктор Митев, 9, Мехмед Мехмед
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР