Спанакът, примесен с татул, вече е изтеглен от големите търговски

...
Спанакът, примесен с татул, вече е изтеглен от големите търговски
Коментари Харесай

От БАБХ продължават проверките по магазините за спанак, примесен с татул

Спанакът, подправен с татул, към този момент е изтеглен от огромните търговски вериги. До момента четирима души - от Търговище, Костинброд, София и Бургас са подали сигнали за съществуване на отровното растение в купения от тях спанак. От Агенцията по сигурност на храните обаче не престават да ревизират за партиди в по-малките магазини. Зеленчукът се отглежда край пловдивското село Златитрап, а производителят няма пояснение по какъв начин плевелът е попаднал в опаковките.

Пловдив

Продан Стефанов е закупил спанака от този хранителен магазин в Бургас. Възрастният мъж се занимава със земеделие и по тази причина бързо разпознал листата на рисковото растение.
Продан Стефанов: Ами по какъв начин татула е токсичен, знам го. Пръскам с него доматите дори. Той става за напръскване. Те листата му малко наподобяват на тези на спанака.
От Агенцията по храните ревизират всеки сигнал на жителите. Още при първото недоволство на 5-ти ноември е разпоредена инспекция в комерсиалната мрежа и в складовете на производителя.
доктор Камен Янков, шеф на ОД на БАБХ-Пловдив: Общото количество, което и излязло от производителя към комерсиалната мрежа е 1700 кг и 75 кг налични в преработвателното дружество.  БАБХ-Пловдив: Спанакът,примесен с татул, е изтеглен от огромните търговски вериги БАБХ-Пловдив: Спанакът,примесен с татул, е изтеглен от огромните търговски вериги
Спанакът, подправен с татул, е изтеглен от огромните търговски вериги. Това сподели за Българска национална телевизия доктор Камен Янков, шеф на Областната дирекция по сигурност...

Инспектори и специалисти по растителна отбрана са обходили полето със спанак край Златитрап и са открили, че засаденият артикул е чист. Производителят недоумява по какъв начин рисковият бурен е попаднал в опаковките.
Ивайло Малджански - зеленчукопроизводител: Така сме организирали процеса на подбиране и подготовка на пазара, че има още три точки на подбиране преди той да падне в пакета. Финално пакетираният пакет преди той да бъде етикетиран още един път се оглежда от двете страни от индивида, който го етикетира.
Тепърва ще стане ясно каква ще е ориста на неожънатия спанак. Производителят към този момент е получил административно наказване от БАБХ. Проверяван е от време на време и няма други нарушавания. Категоричен е, че контролът при брането и пакетирането на зеленчука ще бъде затегнат.
 БАБХ изтегля от комерсиалната мрежа спанак поради подозрение, че е подправен с татул БАБХ изтегля от комерсиалната мрежа спанак поради подозрение, че е подправен с татул
БАБХ спря от разпространяване в комерсиалната мрежа спанак със подозрение, че е подправен с листа от татул, след осъществени незабавни инспекции по постъпили д...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР