Спанакът има едно огромно предимство пред другите любими зелени зеленчуци,

...
Спанакът има едно огромно предимство пред другите любими зелени зеленчуци,
Коментари Харесай

Лесна рецепта за булгур със спанак

Спанакът има едно голямо преимущество пред другите обичани зелени зеленчуци, каквито са копривата, лападът и киселецът, и това е фактът, че спанакът е наличен освен напролет, а целогодишно. По пазарите и по магазините спанак има когато и да е на годината. Това трансформира и рецептата за булгур със спанак в универсална, лесна и бърза рецепта, която е подобаваща за експресен, апетитен и потребен обяд или вечеря когато и да е на годината. Булгур със спанак може да бъде постно ядене, уместно за вегани, както и за постещите, а в случай че добавите и едно яйце, може да се трансформира в още по-силно и засищащо ядене.

Необходими артикули:
булгур 1 чаена чашаспанак 500 грамапресен лук 1/2 връзкапресен чесън 1/2 връзкаджоджен 1/2 чаена лъжицаяйца 4 броя
Начин на подготвяне:

Първата стъпка от рецептата за булгур със спанак е изборът и подготовката на продуктите. Винаги е по-добра концепция да готвите с свеж спанак, в случай че имате подобен на разположение го измийте и почистете, след което го нарежете на линии. Булгурът в комерсиалната мрежа е най-разнообразен - цели зърна, или пък натрошен по-ситно или по-едро. Ако изберете булгура на зърна (като този на снимките), имайте поради, че ще ви е нужно малко повече време, в сравнение с в случай че предпочетете натрошения. Измийте под течаща вода приготвеното количество булгур. Измийте и почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Ако приготвяте булгур със спанак през зимата, умерено може да замените пресните лук и чесън с такива на глави.

В тенджера загрейте към 1/3 чаена чаша олио, след което изсипете нарязаните на ситно лук, чесън и спанак и разбъркайте добре. След към 4-5 минути, откакто спанакът понижи размера си прибавете ½ чаена лъжица сол и сухия джоджен и разбъркайте. Добавете квалифицирания булгур, както и 2 ½ чаени чаши вода и оставете ястието да се свари на слаб огън, като от време на време разбърквате, с цел да не загори.

След като булгурът е сварен ястието е готово за консумация. По предпочитание може да разпределите булгурът със спанак в гювечета, да добавите по едно яйце към всяко гювече и да запечете на фурна. Имайте поради, че фурната никога не би трябвало да е гореща, когато поставяте гювечето, защото то ще се пукне.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР