Спанак, смръчкула и трюфел е пълното име на тази авторска

Спанак, смръчкула и трюфел е пълното име на тази авторска ...

Спанак, смръчкула и трюфел."Спанак, смръчкула и трюфел" е пълното име на тази авторска рецепта на Георги Ерменков. Тя е част от специалния проект "Съвременна българска кухня" в "Дневник", който представя 20 от най-добрите готвачи на България и техни рецепти. Повече заГеорги Ерменков - тук, а за проекта - в края на текста.

Поширайте яйцето в касерол, като се стремите да запазите жълтъка течен (в зависимост от големината на яйцето, продължителността е различна).

Нарежете смръчкулата на няколко парчета и я сотирайте в зехтин заедно със спанака, чесъна и солта.

На дъното на чинията сложете спанака със смръчкулата, по средата буратата и най-отгоре – яйцето. Завършете с малдонска сол, зехтин, бял пипер и трюфел. По желание може да гарнирате с препечен селски хляб.

Необходими продукти за 1 порция

12 г гъба смръчкула
70 г пресен спанак
20 мл зехтин
2 г чесън
1 г сол
65 г бурата
10 г масло
1 яйце
10 г трюфел
1 г бял пипер
малдонска сол
1 филия селски хляб с кората

В "Съвременна българска кухня" всяка седмица в четвъртък ще ви запознаваме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски предложения. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - "20 български топ готвачи". Тя е издадена от "Кактус" - издателството на Иван Манчев, по-популярен като шеф Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което трябва да знаете за:Съвременна българска кухня (77)

Източник: dnevnik.bg