Спам атаките, които са в момента, са характерни с това,

...
Спам атаките, които са в момента, са характерни с това,
Коментари Харесай

Хакери крадат пароли чрез спам атаки в социалните мрежи

Спам офанзивите, които са сега, са присъщи с това, че в тях се употребява името на някоя авторитетна и сериозна институция, като да вземем за пример Министерство на вътрешните работи или Национална агенция за приходите. Чрез сходни спам офанзиви хакерите целят кражба на пароли за интернет банкиране, за обществените мрежи. Това съобщи началникът на отдел ''Киберпрестъпления'' към ГДБОП Явор Колев пред NOVA.

" В случай че към този момент сме отворили подобен имейл със спам е неотложно да преинсталираме нашия компютър или телефон и да инсталираме легална антивирусна стратегия. Много е значимо също по този начин да променим и паролите, като за задачата е хубаво да използваме ''къдрави'' пароли, т.е. такива, в които има периодично повтаряне на основни и дребни знаци, и дано те бъдат разнообразни за другите платформи и обществени мрежи'', добави той.

Отново има пик на полово изнудване, при което хакерът упорства да му бъде изпратена избрана сума до 48 часа или в противоположен случай ще популяризира наши фотоси от уеб сайтове за възрасти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР