Спалнята е важно помещение във всеки дом, което приемаме като

...
Спалнята е важно помещение във всеки дом, което приемаме като
Коментари Харесай

Как да създадем перфектната лятна спалня - съвети за прохладна и уютна атмосфера

Спалнята е значимо помещение във всеки дом, което одобряваме като персонално и доста интимно. Там ние презареждаме силите си след дълъг и под напрежение ден, и зареждаме тялото си с сила преди началото на новия. Ето за какво от първостепенно значение е интериора на това помещение да ни подготвя към пълностоен отдих и отмора, несъмнено, по едно и също време с това да отразява нашата характерност.

Защо е значимо това?

Защото тук ние най-сетне можем да останем уединено със себе си, освен това освен в прочувствен смисъл, а и в оформянето на на стаята. Тук можем да опитвам, без да се боим от непознатото мнение.Все отново това са нашите персонални палати, частна територия, където входът без позволение е нежелателен.

Сега, когато лятото наближава, е време да помислим за подготовката на нашия дом, за топлия сезон. Ако желаете да създадете съвършената лятна спалня, има няколко значими съвета, които може да последвате, с цел да постигнете удовлетворяващи резултати.

Изберете подобаващите материи

Най-лесният метод за основаване на лятна атмосфера в спалнята е да подменим материите в нея. Говорим за, завивките, декоративните възглавници, а за какво не и за завесите. Изберете леки и “дишащи ” материи, като памук и лен, които са идеални за топлите месеци. Те обезпечават меко улеснение за вашия безукорен сън, като в същото време са лесни за поддържане.

Добавете прохлада и цвят в стаята с меки, пастелни тонове, като ярко зелено, ярко синьо и жълто, които ще донесат и доста лятно въодушевление. Към тях може да добавите и нежни принтове или шарки, с цел да разнообразите и персонализирате интериора в помещението.

Подберете леки и функционални мебели

Разбира се, няма по какъв начин да променяме мебелите през всеки сезон, само че с цел да се насладим на прохладна и уютна атмосфера в спалнята си през лятото, може да прибавим някои леки и функционални детайли, които да дават отговор на всеки усет.

Ако желаете да оформите ъгъл за четене в прохладната спалня, прибавете мека текстилна мебел, като комфортни меки или, с цел да оформите уютната зона. Разположете всичко по метод, който да обезпечава задоволително място за придвижване, като в същото време да не лимитира циркулацията на въздуха в стаята.

Освежете с растения и декоративни детайли

Зелените растения са отличен метод да се добави прохлада и цвят в спалнята, като в същото време обезпечават О2 и усъвършенстват качеството на въздуха. Можете да изберете растения, които са лесни за развъждане и подобаващи за разнообразни условия на осветяване и мокрота, като да вземем за пример алое, хлорофитум, фикус или кактус.

Добавете декоративни детайли, които да основават контрастност или естетика с растенията, като или. Можете да употребявате и естествени материали като дърво, камък или плетени кошници, с цел да придадете още по-натурален и комфортен тип на стаята.

Обърнете внимание на нужната вентилация

Лятото може да бъде много горещо и влажно, по тази причина е значимо да осигурите пресен въздух в стаята. Вентилацията на е от значително значение за здравословния и удобен сън. Освен това, положителната вентилация ще помогне да се предотврати появяването на плесени, алергии и други неприятни проблеми.

Най-лесния метод да осигурите естествена циркулация на въздуха е да проветрявате постоянно помещението. Добра концепция е да обърнете внимание на завесите и да предпочетете такива, които разрешават свободната циркулация на свежия въздух в стаята. Завесите освен придават жанр и уют, само че и оказват помощ за поддържането на оптимална температура и мокрота на въздуха в помещението. Може да избирате сред разнообразни типове пердета съгласно вашите потребности и желания.

Създайте уют с меки възглавници и завивки

Накрая не забравяйте да поставите меки, комфортни и прохладни възглавници и завивки. Тези меки и комфортни произведения са нужни за удобния сън и отмора.

Можете да добавите тънки шалтета от памук или лен, или пък лек килим в свежи цветове, с цел да допълните атмосфера. Изберете и в цветове и десени, които да подхождат на останалата част от интериора или да заложите на контрастни и ярки акценти.

Перфектната лятна спалня е тази, която е прохладна, уютна и цялостна с естествена светлина и детайли от природата. Доверявайки се на за реализацията на вашите летни планове, с лекост ще създадете това съвършено място, идеално за вашия градски релакс. Сред богатия избор от мебели и аксесоари всеки ще откри това, което да трансформира и най-креативната концепция в безупречна действителност.

Не забравяйте - лятото е време за отпуск и занимания, по тази причина се погрижете още в този момент да създадете идеалната лятна спалня, в която да се насладите на оптимален комфорт и уют.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР