Спадът в показателите на заразените с COVID-19, които регистрират здравните

...
Спадът в показателите на заразените с COVID-19, които регистрират здравните
Коментари Харесай

Турция обнадеждена за успешен туристически сезон

Спадът в индикаторите на инфектираните с COVID-19, които записват здравните управляващи в Турция /от над 50 000 инфектирани на ден при започване на месец май, през вчерашния ден бяха регистрирани 9385 новозаразени и 207 починали/, усили упованията на заетите в туристическия бранш за по-активен сезон от предишното лято.

Според представител на турската Федерация на хотелиерите през настъпващия сезон ще разчитат главно на туристи от Балканите и Централна Европа.

"През новия сезон чакаме да дойдат повече туристи от България, Полша, Украйна и Румъния. Поучени от опита, който придобихме предишния сезон в изискванията на епидемията от ковид, подготвихме хотелите и почивните станции съгласно епидемиологичните наставления ", уточни заместител ръководителят на федерацията Таджеттин Йозден пред публицисти. По думите му пазарът в останалите европейски страни, с изключение на посочените, е в застой.

"Ако обаче успеем да реализираме над 5000 души спад на инфектираните на ден, считам, че това ще насочи желанията на европейските туристи към Турция. Но все още към момента е налице неустановеност, евентуално продажбите ще се въздействат от измененията в "последния час ", готови сме и за подобен вид, туристическият бранш е динамичен и подготвен да реагира на моментните условия ", добави той.

Проучванията демонстрират, че задграничните туристи нямат терзания да летуват в Турция, в противен случай - нямат самообладание за нормализиране на ситуацията. Очакванията са, че продажбите от месец юли нататък ще се осъществят доста бързо. Редица резервации от предходни години са възобновени и за този сезон.

На Кушадасъ, Птичият остров, който е обичана дестинация за отмора на туристите от България и балканските страни, чакат интензивният сезон да бъде през юли, август и септември.

"Ако успеем да осъществяваме задачите, които сме си сложили за осъществяване през тези три месеца, ще покрием направените разноски. Една част от хотелите ще бъдат отворени още през юни и чакаме, че от началото на юли до края на сезона ще се изпълнят. Ние сме подготвени да посрещнем гостите си, чакаме ги ", споделя ръководителят на Туристическата асоциация в Кушадасъ Бюлент Илбахар.

По данни на турското министерство на културата и туризма задачата е тази година да бъдат привлечени към 20 млн. туристи от чужбина за отмора в Турция. Ако това се осъществя, ще значи триумф.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР