Спадът на цените на петрола, започнал по-рано през деня продължава,

...
Спадът на цените на петрола, започнал по-рано през деня продължава,
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се понижават

Спадът на цените на петрола, почнал по-рано денем продължава, а цените остават неуверени, сочат данните от търговията. Понижението в частност се дължи на предстоящото възобновяване на добива в Мексиканския залив, в Норвегия и Либия.

Стойността на декемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures в ранния следобяд се сви до 41,36 $ за барел, което бе с 0,49 $ или с 1,14 % под цената при затварянето на предходната сесия. Поевтиняването обаче продължи и в късните часове петролът се търгува на равнище от 41,64 $ за барел. Понижението към този момент доближава до (минус) 2,824 %.

Цената на фючърсите за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) в ранния следобяд спадна до 40,07 $ за барел – спад с 0,53 $ или с 1,3 % спрямо цените, регистрирани на предходната сесия. Във вечерните часове спадът продължи и котировките на WTI паднаха до 39,35 $ за барел или (минус) с 3,079 %.

Освен новините, свързани с възобновяване на добива в Либия, Норвегия и Мексиканския залив, търговците отразяват и въвеждането на спомагателни ограничаващи ограничения в редица страни поради разпространяването на ковид. Тези дни се чака Лондон и Париж да разгласят още спомагателни ограничения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР