Спадът на резервациите за почивки в България от руски туристи

...
Спадът на резервациите за почивки в България от руски туристи
Коментари Харесай

Русия иска дългосрочни български туристически визи

Спадът на резервациите за почивки в България от съветски туристи се дължи на компликации при издаването на визи, счита посланикът на Русия Анатолий Макаров.

 © БГНЕСАнатолий Макаров, дипломат на Русия в България: Голяма спънка за руснаците е не толкоз спомагателните заплащания, а неналичието на многократни туристически визи.
На конгрес на Българо-руската комерсиално промишлена палата той уточни, че други европейски страни от дълго време издават визи с нескончаем период. През 2018 година 512 000 съветски туристи са посетили България, регистрира заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. Това ги слага на шесто място измежду почиващите у нас.

Туроператори сигнализират за 25% спад на ранните записвания от Русия за идния туристически сезон.

Отливът на съветски туристи е икономическа обстановка, която е следена и различен път, разяснява Георги Минчев, ръководител на Българо-руската търговско-промишлена палата.

За последните 3 година броят на туристите се е нараснал с над 1/3, регистрира Министерството на туризма. Приходите от задграничен туризъм за януари-ноември 2018 година са 7,2 милиарда лв., 6,6% растеж по отношение на същия интервал на 2017 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР