Спадът на раждаемостта е реалност не само в България, но

...
Спадът на раждаемостта е реалност не само в България, но
Коментари Харесай

Културни кодове: DINKS - новата семейна тенденция, която се разраства в Испания

Спадът на раждаемостта е действителност освен в България, само че и в Испания - страна, в която успоредно с повишението на разноските за живот и жилища, измежду целите на генерации младежи към този момент липсват тези за основаването на деца. Или забавят това решение, или дефинитивно го не помнят.

Това докара до разпространяването през последните години на доста присъщ вид домакинство, който дава отговор на акронима DINKS (Dual Income No Kids, на английски). Това са фамилии от двама души от горната междинна класа, които са двойка или женени без деца, с университетско обучение, със постоянни приходи и специалности, върху които са се фокусирали, преди да пристъпят към проекти за раждане на деца. В допълнение към приоритизирането на кариерата си, те поддържат стандарт на живот със особено внимание към разноските за пътешестване и отдих, написа. 

Този вид семейство се разраства последователно: за последните пет години те са се нараснали с 50 000 и към този момент има 2,8 милиона такива семейства в страната, като това съставлява 15% от общия им брой.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР