Спадът на чуждестранните туристи у нас от началото на годината

...
Спадът на чуждестранните туристи у нас от началото на годината
Коментари Харесай

Спадът на чуждите туристи сведен до 0.8%, оптимизъм за зимния сезон

Спадът на задграничните туристи у нас от началото на годината до септември 2019 година е редуциран до 0.8 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година, а в Министерството на туризма царува оптимизъм, че идният зимен туризъм ще е означи растеж. Това стана ясно по време на среща в Банско на министъра на туризма Николина Ангелкова, на която бе разисквана готовността на сектора за зимата.

За осемте месеца на годината непознатите туристи у нас са били над 7.8 милиона. Приходите от интернационален туризъм надвишават 2.3 милиарда евро,което е спад от 0.3 на 100. При българските туристи обаче се вижда растеж на нощувките, сочат показаните от Ангелкова данни.

Записванията за зимата сочат, че към 60% от интернационалните туристи ще бъдат от прилежащите страни, като чакаме растежи по някои от водещите пазари. Предвиденият растеж в броя на местата за пасажери в самолетите, идващи на летище София, през идния зимен сезон от Англия да вземем за пример към този момент е 17%. Прогнозира се нарастване и на полетите от Германия със 7 на 100, Унгария 16% и други, оповестиха от ведомството в петък

Ангелкова означи още, че Банско бележи над 8 % растеж на летните туристи, които са надвиши 77 хиляди души.

Министърът съобщи, че за идния зимен сезон още веднъж ще има мощен надзор в курортите и ще има взаимни екипи с румънски и гръцки служители на реда, които да наблюдават за спазването на публичния ред и сигурността на туристите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР