Спадът на акциите и облигациите на международно равнище доведе до

...
Спадът на акциите и облигациите на международно равнище доведе до
Коментари Харесай

Цената на срива: Борсите изтриха капитализация за $25 трилиона долара

Спадът на акциите и облигациите на интернационално ниво докара до заличаване на 25 трилиона $ единствено в границите на последния месец, съобщи Zero Hedge. На процедура това значи загуба на цялото повишаване, което се наблюдаваше за интервала след срутва от 2018 година насам.

" Глобалните облигации в действителност са с 5 трлн. $ над цената си от дъното през декември 2018 година, до момента в който акциите са с 5 трлн. $ под него, като доста от тези загуби идват от тържищата в Съединени американски щати, където медианната цена на акциите към този момент е с 50% по-ниска от пиковата ", показват от Zero Hedge.

Същевременно систематичният риск пред пазарите, измерван през знака за систематичния риск, нараства непрекъснато. Всъщност единствено от началото на годината той се изстреля от под 40 пункта до над 86, като темпът на напредък към този момент е толкоз висок, колкото беше по време на Голямата криза.
 Фед стартира да отпуска доларова ликвидност на девет други централни банки
Фед стартира да отпуска доларова ликвидност на девет други централни банки

Тези от разрастващите се пазари ще получат по 60 милиарда $ всяка

" Това е предстоящо, защото най-големите банки в света стават очевидци на детонация на кредитния си риск, каквато се наблюдение при срутва на Lehman Brothers ", показват от Zero Hedge. " А макар големите количества ликвидност, идваща от централните банки и политиците, изискванията за финансиране се стягат с най-бързия си ритъм в историята. "

Отново макар дейностите на политиците, доларовият показател, който нарастваше през послената седмица, се изстреля до нови върхове, отчитайки най-силното си осемдневно повишаване в историята.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР