Спад в темповете на имунизация у нас. През май поставените

...
Спад в темповете на имунизация у нас. През май поставените
Коментари Харесай

Спад в темповете на имунизация у нас

Спад в темповете на имунизация у нас. През май поставените дози дневно са били най-вече у нас, като на 13 май са над 27 хиляди, а за съпоставяне в последните дни се слагат по към 8500 дози. България е твърдо на опашката в Европейския съюз - единствено с 13 на 100 имунизирани с две дози.

Малта да вземем за пример е с 84 %, Дания с 51, Испания с 55, Германия - 49% от хората са с две дози. Съседите ни Гърция и Румъния - с по 47 и 25 на 100 изцяло имунизирани.

Това са процентите измежду цялото население, а Брюксел през днешния ден регистрира, че 70 на 100 от пълнолетно население към този момент е ваксинирано против ковид с най-малко една доза.

На този декор броят на новозаразените продължава гладко да се повишава. В началото на юли те бяха паднали приблизително под 60, а през днешния ден към този момент са 193. Това към момента е под 1 % от взетите проби.

Излекуваните от вируса българи са близо 400 хиляди. Според медици хиляди са страдащите от по този начин нареченият пост Коронавирус синдром. Статистика обаче няма. Ясен механизъм за лекуване - също липсва.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР