Спад в подкрепата за ХДС/ХССГерманският вътрешен министър Хорст Зеехофер бе

...
Спад в подкрепата за ХДС/ХССГерманският вътрешен министър Хорст Зеехофер бе
Коментари Харесай

Берлин незаконно депортирал екстремист

Спад в поддръжката за ХДС/ХСС


Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер бе упрекнат, че нелегално е депортирал хипотетичен ислямски екстремист, за който се счита, че е бил телохранител на водача на “Ал Кайда ” Осама бен Ладен. Това е станало макар правосъдно решение, че Сами А. може да остане в Германия, съобщи Ройтерс.

Случаят със Сами А. получи популярност през април, когато бе публично доказано, че от години живее в Бохум, провинция Северен Рейн-Вестфалия, дружно със брачната половинка си и четирите им деца и получава обществени помощи от 1168 евро. Разследван е за връзки с “Ал Кайда ”, само че обвинявания не са му повдигани. Всеки ден е трябвало да се подписва в полицията.

Пред в. “Билд ” Сами А. (42 г.) декларирал, че му е казано, че “решението за депортация идва от самия връх и нищо не може да му бъде направено ”. Германското Министерство на вътрешните работи акцентира, че не е имало напън над провинциалните управляващи, в чиито пълномощия са депортациите. Самият Зеехофер уточни, че схванал за правосъдното решение, едвам когато Сами А. бил към този момент бил напът към Тунис предишния петък.

“Не спазвате буквата на закона ”, атакува Зеехофер водачът на Зелените Роберт Хабек. В същия дух се изрече и Волфганг Кубицки, зам.-шеф на друга опозиционна партия – демократичната “Свободни демократи ”.

Зеехофер, водач на баварския ХСС, сестринска партия на ХДС на канцлерката Ангела Меркел, заема твърда антимигрантска позиция. Съюзът им записва рекорден спад в поддръжката до 30,5%.

През септември в Бавария предстоят локални избори и изследване от понеделник сподели намаляване на известността на Зеехофер. Две трети от германците желаят той да подаде оставка като министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР