Спад от 13,7% на туристите по Южното Черноморие този сезон

...
Спад от 13,7% на туристите по Южното Черноморие този сезон
Коментари Харесай

Спад от 13,7% на туристите по Южното Черноморие

Спад от 13,7% на туристите по Южното Черноморие този сезон регистрират от Регионалната туристическа камара в Бургас.

Най-голям е отливът на туристи от Германия - с близо 50%, а с 25 на 100 е спадът на съветски туристи, добавя БНР.

" 395 000 задгранични туристи са посетили Южното Черноморие в пиковият месец август. Въпреки това още веднъж е маркиран спад с 25 на 100 спрямо предходната година. От районната туристическа камара регистрират като неточност понижените цени на туристическите пакети в разгара на сезона ", сподели ръководителят на браншовата организация Иван Иванов. „ Намалените валутни цени на туристическите пакети докара до пренасочване на ниско платената туристическа аудитория - от нашите съперници към дестинация България “, разясни той.

От браншовата организация предизвестяват, че, в случай че не се усъвършенства комерсиалната политика към обособените туристически пазари, идващият туристически сезон ще бъде още по-слаб.

„ Кои са най-тревожните трендове - всеобщо неподписаните контракти по компании за сезон 2020. Изводът е единствено един. Ако страната не се заеме съответно с проблемите на туризма, защото министерството се занимава единствено с плажовете, ние още веднъж ще бъдем сложени в извънредно комплицирана обстановка за 2020 година “, добави Иванов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР