Спад на туристите посетили Южното Черноморие отчита Бургаска Регионална Туристическа

...
Спад на туристите посетили Южното Черноморие отчита Бургаска Регионална Туристическа
Коментари Харесай

Над 1000% е спадът на италиански туристи у нас

Спад на туристите посетили Южното Черноморие регистрира Бургаска Регионална Туристическа Камара. Анализът е основан на пристигналите с чартърни полети или рейсове чужденци през месец септември 2019 по отношение на септември 2018 година.
През месец септември 2019 година Бургаска област е посетена от 159 973 задгранични жители, които по отношение на 2018 са по-малко от 29 833, а това съставлява спад от 20%. По-детайлният разбор демонстрира, че при възрастните понижението е от 20%, а при децата до 12 години 57%.
На база разнообразни страни, отрицателната ранглиста по спад на туристи води Италия – над 1 000%, следвана от Франция – 275,60%, Германия – 79,70% и Израел – 65,80%. Това са страни, които обичайно са избирали нашето море.
Добрият образец на нарастване на туристите пристигнали на отмора тук е от Естония – 56%, следвана от Ирландия – 49,50% и Австрия – 22%.
Председателят на камарата Иван Иванов изяснява още: “ Друг значителен проблем породи през септември 2019 година е банкрутът на британската компания „ Томас Кук “ и дъщерните й компании в Германия, Полша. Холандия и Австрия.
Въпросителните са доста, само че би трябвало да разберем по какъв метод ще бъде преструктурирана програмата на фирмата-майка. Подготвя се програмата и в случай че тя бъде призната, компанията ще може да продължи своята активност, само че в случай че бъде отказана, ще се разгласи банкрут. Делото отива в съда, назначава се синдик и компанията стартира да се ръководи от съвет на кредиторите.
Нашите хотелиери ще бъдат образувани като кредитори и ще вземат участие в създаването на заздравителната стратегия.
При този втори случай е извънредно дребна вероятността да се вземат парите от „ Томас Кук “.
По отношение на другите главните аргументи за спад на летния туризъм в Бургаската област от 20% се акцентират аргументи като банкрутът на немски туроператор и фактът, че компаниите са преструктурирали туристопотоците си към Турция, Тунис, Египет, Кипър и Мароко.
Изход от обстановката от Туристическата камара виждат в набелязване на ограничения свързани с понижаване периода на разплащане сред компаниите, основаване на български гаранционен фонд и други. Особено значимо е Министерството на туризма да създаде стратегия, която да подкрепи българските хотелиери, а точно унищожаване на Данък добавена стойност към фактурите за които няма заплащане, решение на казуса с визите на съветския, беларуския и турския пазар, възстановяване на инфраструктурата от Бургас за Слънчев бряг и към граничните пунктове. Проблемът с квалификацията и преквалификацията на фрагментите и техният асортимент би трябвало да бъде стихотворец компаниите, смета експертът. Според Иван Иванов пътища за излизане от създалото се състояние има, стига страната и бизнесът да работят дружно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР